Film: Instrument (2001)

Documentarul ăsta tocmai a apărut pe youtube, aşa că o să profit de ocazie ca să-i fac puţină reclamă şi să-l pun aici. Instrument este un film despre trupa Fugazi, una din cel mai cunoscute trupe din zona post-hardcore. Alături de tot felul de alte formaţii, de la Pixies până la Dinosaur Jr. , Fugazi au pus indie-ul pe hartă la începutul anilor 1990.

 Interesant e faptul că Fugazi au rămas în istorie mai degrabă pentru etica lor, decât pentru muzica pe care au compus-o. De la bun început au fost o trupă DIY şi nu au făcut niciodată vreun compromis din punctul ăsta de vedere. Şi-au scos albumele la propria lor casă de discuri (Dischord) şi s-au ferit să folosească mijloacele de promovare consacrate (nu au făcut clipuri, nu au vândut produse cu numele trupei) . În general, au urmărit să aibă o atitudine corectă faţă de fanii lor (vânzând albumele lor sau biletele la concerte la preţuri reduse, spre exemplu).

Instrument acoperă activitatea celor de la Fugazi pe parcursul anilor 90 (prima versiune a filmului a apărut în 1999, a doua în 2001). Camera de filmat îi urmează pe aceştia în turnee, în studio sau chiar pe stradă, în săli mici şi întunecoase sau la concertele mai mari, date în aer liber; îi surprinde vorbind despre muzică şi captează energia lor pe scenă.

Mai trebuie menţionat şi că, pe lângă diverse momente din concert, filmul are o coloană sonoră înţesată de piese mai puţin cunoscute, de pe compilaţii sau Ep-uri.

Filmul e recomandat atât celor nou veniţi, cât şi fanilor.

Se poate vedea mai jos. Pentru o varianta cu o rezoluţie mai bună, daţi un mail la monstrul42@yahoo.com şi filmul va fi trimis prin wetransfer.com

o mostră:





Instrument:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu