Melvana (1992)

A doua recenzie din seria mai jos amintita, o alta trupa al carei nume e format din parti din numele trupelor ce o compun. Melvana inseamna o intalnire pe scena, la un concert din 1992 a celor de la Melvins si Nirvana, mai exact Buzz Osbourne de la Melvins si Krist Novoselic si Dave Grohl de la ceilalti. Cine sunt Melvins? Pai, una dintre primele trupe de grunge, inspirata in aceeasi masura de Black Flag si Black Sabbath, si sa nu uitam, de Stooges. Cu toate astea, de-a lungul istoriei au sunat mai mult a heavy decat a punk .Sunt printre pionierii sludgeului si acum activeaza la Ipecac, casa de discuri a lui Mike Patton de la Faith No More, cu care Buzz imparte si trupa Fantomas. S-ar putea sa-i stiti dupa ultimele doua albume pe care le-au facut impreuna cu Jello Biafra de la Dead Kennedys. Oricum, vocalul a fost cel care l-a dus pe Kurt Cobain la un concert Black Flag, acel moment deja cunoscut, cand cel din urma a hotarat sa-si faca o trupa, imrpesionat fiind de ce a vazut. Si mai tarziu, Cobain era cel care avea sa produca Houdini al celor de la Melvins.
Melvana fac doua coveruri dupa Flipper, una din trupele preferate a lui Cobain (oricine a vazut tricoul lui din concertul unplugged stie asta): Sacrifice si Way of The World. Flipper au fost una dintre trupele mai ciudate de hardcore, mergand spre noise-rock. Ca fapt divers, Krist Novoselic acum canta cu ei.
EP-ul e mai mult o curiozitate decat ceva bun, piesele nu se ridica la nivelul versiunilor originale si nici sunetul nu e cine stie ce. Dra daca puneti mana pe el, n-are nimic.

Stiluri: grunge, punk
Nota: 2,5/5

Putin Melvins:


Un comentariu:

  1. Asa, o mica adaugare:
    Concertul din '92 a fost sustinut la Crocodile Café pe 15 Ianuarie. Se pare ca Melvana a cantat 4 piese, dar doar cele doua cover-uri de la Flipper au ajuns pe vinil. Materialul a fost eliberat de Teen Sensation Records in 1993. Din pacate pe coperta discului nu sunt prea multe informatii, deci nu stiu cine a mai cantat in acea seara. Melvins a mai facut un cover la piesa "Sacrifice" care a aparut pe Lysol, plus cover-urile la piesele Love Canal si Someday care au fost eliberate in 1990 de Slap a Ham Record sub forma de vinil 5''.

    RăspundețiȘtergere