Christiana & Alexander Hacke

Va plac Einstuerzende Neubauten? Bine, atunci aflati ca asta nu are decat in mod indirect legatura cu ei.

Christiana (sau Christiane F.) era o tanara din Germania care deja la 14 ani se prostitua si era dependenta de droguri. A devenit celebra dupa ce s-a scris o carte despre ea - 'Wir Kinder vom Bahnhof Zoo', carte care a fost ulterior adaptata intr-un film cu acelasi nume.

La 20 de ani s-a apucat de muzica si in 1982 a scos 2 EP-uri. Aici este supus atentiei obscurul Final Church, primul dintre cele doua. Contine 3 piese, dintre care una este varianta dub a alteia. Dar Suechtig, in oricare dintre variantele sale, e doar o piesa new wave si nimic mai mult. Comoara adevarata este Spinnen. O piesa intunecata, cu un minim de instrumentatie, partial industrial primitiv, partial post-punk cu tobe brutale si tribale. Peste toate vine vocea Christianei care suna extraordinar. Ea striga si urla, aparent haotic, parca cuprinsa de groaza, dar in acelasi timp, e ceva foarte sexual in toate vociferarile ei.

Un an mai devreme facuse parte din Sentimentale Jugend, o trupa de industrial. Trupa era formata din ea si prietenul ei de atunci, Alexander Hacke de la Einstuerzende Neubauten, pe care l-ati putut vedea deja de 2 ori la Bucuresti in ultima jumatate de an. El apare cu numele Alexander Von Borsig pe albumul lor din 1982. Piesa de mai jos are o linie de bass parca furata de la Joy Division