No Nebraska! la UGTM

O alta trupa importanta care va veni la UGTM in cateva zile, si cap de afis in prima zi, este No Nebraska! din Germania. Este o trupa mai mult decat interesanta pentru inovatia pe care o aduce si excelenta pentru cum incorporeaza respectiva inovatie in melodii inspirate.

Trupa functioneaza cu chitara, tobe si....clarinet. Nu au bass, ca sa fie clar. Dupa cum probabil banuiti, clarinetul capteaza mai toata atentia si inlatura nevoia unei voci. Desigur, si chitara are partile ei de soloistica si tobele ancoreaza ferm piesele. Sunetul nu e foarte incarcat si in contextul asta cineva ar putea spune ca o astfel de structura muzicala nu poate oferi cine stie ce piese interesante. Dar majoritatea temelor pieselor sunt memorabile dupa prima sau primele cateva ascultari. Si..aproape dansante.

Fanii stilurilor mai experimentale de rock sau ai trupelor care imbina cu succes mai multe stiluri destul de diferite (e vorba in mare parte de rock, dar nu poti sa nu te gandesti si la jazz cand asculti No Nobraska!; ba chiar, uneori clarinetul aduce o atmosfera putin orientala)

Trupa are cateva ep-uri cu 4-6 piese deodata. Mai jos e unul.

UGTM

Avand in vedere apropierea festivalului mi se pare potrivit sa public/republic aici cate ceva despre istoria sa, fiind cel mai vechi si cel mai important din tara.

Pe siteul asta gasiti o istorie interesanta a scenei din Timisoara: site

Despre istoria UGTM gasiti aici o istorie subiectiva: site  Si aici inca una: site

Puteti cerceta de asemenea postarile mai vechi de pe Ceac Pac despre UGTM, uitandu-va pe pagina principala pe dreapta, la cuvinte cheie si cautand "UGTM".