Apasati pe linkul din dreapta

Pe partea dreapta e un nou link, catre pagina Festivalului underground din timisoara. Se tine si anul asta, pe 20 si 21 mai. Vor fi aici recenzii si prezentari in curand

click ---------------------------------------------------------->

Cobe - The Play (2007)

In stilul postarii trecute, iata o a doua parte a istoriei trupelor de punk romanesti disparute. Aici avem de-a face cu o trupa bucuresteana care nu mai exista de prin 2008 (cred?) Cobe au fost o trupa de new-school punk. As spune pop-punk, dar in felul acesta ar fi confundati cu trupe lalaite de genul 747 si altele care sunt de un pop-rock flagrant. Tipii astia, insa, desi in mod clar nu erau foarte suparati, erau mai degraba influentati de Bad Religion si NOFX, desi ei au mai mentionat si trupe precum Molotov Cocktail.

Trupa si-a inceput viata acum vreo 10 ani, cu o componenta in care, din membrii ultimilor ani se gasea initial numai chitaristul, si el era la voce pe vremea aia. Au lansat un EP de sase piese in stilul mai sus amintit. Desi nu erau o trupa politica, aveau piese cu teme sociale, atacand mentalitatea autohtona. Cel mai longeviv basist al lor canta acum cu Recycle Bin, tobarul cu Dead Ceausescus si mai recent - Molotov Cocktail, iar vocalul cu ceva trupa cu iz de mainstream...undeva spre taramul hard rock.

Ca masura a succesului lor merita spus ca au participat la festuri precum Summer of Punk, printre multe alte concerte. Din cele 100 de Ep-uri scoase s-au vandut cam toate. Iar vocalul legendarei trupe Haos i-a considerat suficient de interesanti probabil, incat sa cante o piesa sau doua cu ei in concert...si primiti o astfel de piesa bonus aici.


Stiluri: pop-punk
Nota: 3/5, dar sunt subiectiv pentru ca nu ascult genul asta de punk de obicei.